Zakelijk

Alles over ondernemen

Windmolens inspecteren met drones

Het is mogelijk!

Er zijn tal van manieren om de veiligheid van werkplaatsen te waarborgen. Ook als het gaat om windmolens. Windmolens moeten om de zoveel tijd gecheckt worden en dat gaat voor werknemers niet zonder risico. Daar is een goede oplossing voor bij G4S Safety Solutions: je kunt met hulp van dit bedrijf windmolens inspecteren met drones. Er zitten enorm veel voordelen aan het gebruik van drones voor het controleren van de stand van zaken bij windmolens. Drones kunnen overal goed bij en merken daarnaast snel risico’s op. Met een nieuwe innovatieve technologie kunnen drones op heel veel vlakken in worden gezet. Zo waarborg je een veilig werkomgeving.

De talloze toepassingen van drones

Er zijn verschillende manieren waarop de drones kunnen worden ingezet. In de eerste plaats kun je windmolens inspecteren met drones. Deze en andere moeilijk bereikbare plaatsen kunnen zo grondig geïnspecteerd worden, vanaf de grond. Ook voor de detectie van brand en ander gevaar is een drone gemakkelijk inzetbaar. Daarnaast kan een drone allerlei zaken in kaart brengen, bijvoorbeeld voor bewaking of onderzoek of voor beeldmateriaal. Daarnaast is een drone op de werkvloer een handige bijkomstigheid als het gaat om noodgevallen. Een drone lokaliseert mensen in nood; via de livestream kan een reddingsoperatie op worden gezet.

Windmolens en andere moeilijk te bereiken plekken inspecteren met drones is volop mogelijk bij G4S Safety Solutions. Je kunt hiermee bepaalde storingen bij windmolens detecteren zonder dat hier mankracht naar toe hoeft te gaan. Zo kun je de veiligheid van de werknemers waarborgen en ben je verzekerd van een waardevolle aanwinst voor je bedrijf. Ook als je meer informatie wilt over het gebruik van drones in diverse branches kun je bij G4S Safety Solutions terecht. Je krijgt hierbij begeleiding op maat en leert alles over veiligheidsoplossingen met drones.