Zakelijk

Alles over ondernemen

Wat te doen op wintersport

Ik hou persoonlijk meer van zonvakanties maar vind het ook leuk om mezelf te vermaken in de sneeuw. Het enige probleem is, dat ik niet van skiën of een snowboard houdt. In dit artikel geef ik je een aantal tips over wat je kunt doen op wintersport zonder het gebruik van skies en of een snowboard.

Sneeuwschoenwandelen

De verrassing voor mij tijdens de wintersportvakantie: wandelen in de sneeuw. Wat een bijzondere ervaring! Tijdens deze wandeling heb je speciale bescherming voor je voeten, waardoor je makkelijker in de sneeuw kunt lopen. Zo kom je op plaatsen met sneeuw waar je anders niet zou kunnen komen. Hoewel je je in het begin misschien een pinguïn voelt met deze grappige rackets, zal je er snel aan wennen. Draag trouwens een paar stevige en waterdichte snowboard schoenen, want anders loop je niet lekker.

Skiwandelingen zijn vaak gratis inbegrepen, met een kaart van het gebied in de accommodatie.

Bezoek de dorpen/steden in de regio

 In Tirol kunt u bijvoorbeeld een dagtocht maken naar grote steden als Innsbruck of Salzburg, maar de pittoreske dorpjes zijn zeker een bezoek waard. Een van mijn favorieten is het zeer kleurrijke Rattenberg: het kleinste dorpje van Oostenrijk. Rattenberg is vooral beroemd om zijn glasblazers. Hoewel Rattenberg in de winter relatief rustig is, kun je in sommige winkels rondslenteren om mensen aan het werk te zien.

Warm je spieren op in een sauna of warm bubbelbad

 Er is niets fijner na een dag skiën of snowboarden dan opwarmen en ontspannen onder een warme douche. Of nog beter: in een sauna of warm bubbelbad. Sommige hotels hebben hun eigen complexen met sauna’s en zwembaden. Als u geen hotelgast bent, kunt u er meestal een krijgen voor een dagtarief. U kunt ook gewoon Googlen om te zien of er sauna’s en/of zwembaden in de buurt van uw wintersportbestemming zijn.