Zakelijk

Alles over ondernemen

Wat moet je weten over ultrasoon reinigen?

Hoe snel en hoe goed de reinigingskracht van je ultrasoon reiniger is, wordt niet alleen bepaald door de reiniging kracht. Het is ook erg belangrijk dat je de juiste reinigingsvloeistof kiest. Er bestaat een universele vloeistof maar er bestaan ook andere varianten van vloeistof voor je ultrasoon reiniger die elk in hun eigen gebied toegepast moeten te worden. Het gebruiken van een verkeerde vloeistof komt de kwaliteit en de tijdsduur van de reiniging niet ten goede. In sommige gevallen zorgt het gebruik van de verkeerde vloeistof zelfs zorgen voor beschadigingen aan het product dat je probeert te reinigen. Het is dus zeer belangrijk dat je de juiste vloeistof kiest voor je ultrasoon reiniger.

De juiste vloeistof kiezen

Veel ultrasoon reinigers zijn geschikt voor ultrasoon reiniging vloeistof op waterbasis. Deze vloeistof is op veel plekken online te bestellen. Op de verpakking van alle soorten vloeistof staat aangegeven voor welke toepassingen deze vloeistof geschikt is. Mocht je het niet zeker weten welke vloeistof je nodig hebt voor het product dat jij van plan bent om te gaan reinigen, dan zijn er veel bedrijven die advies op maat geven en jou precies kunnen vertellen welke vloeistof je nodig hebt voor welke situatie en voor welk product. Op deze manier ben je er altijd zeker van dat je niet per ongeluk de verkeerde vloeistof gebruikt en het betreffende product zal beschadigen.

Zorgen voor de juiste mengverhouding

Niet alleen het kiezen van de juiste vloeistof voor je ultrasoon reiniger is belangrijk, het is ook erg belangrijk dat je de juiste mengverhouding hanteert om het beste reinigingsresultaat te realiseren. Op de verpakking van je vloeistof staat altijd aangegeven wat de ideale mengverhouding is voor het product. Sommige vloeistoffen zijn al direct gereed voor gebruik en hoeven dus niet gemengd te worden. Als dit het geval is, staat dit altijd aangegeven op de verpakking. Kijk dus altijd goed op de verpakking van de vloeistof voordat je deze gaat mengen en/of gebruiken. Kolomboormachine