Zakelijk

Alles over ondernemen

Wat moet ik weten voor het beginnen van een stage?

account manager opleiding

Een stage online marketing of een andere stage lopen is een ontzettend goede toevoeging bij het volgen van een studie. Dit combineert wat je geleerd hebt met de praktijk en zorgt er gelijk voor dat jij ervaring opdoet en contacten krijgt. Alleen wat moet je weten voordat je begint aan een stage? Als eerst is het goed om een beschrijving te geven van wat een stage precies inhoudt. Tijdens een stage ga je als student werken binnen een bepaalde functie bij een bedrijf. De bedoeling hiervan is om ervaring te krijgen. Het hebben van ervaring wordt erg gewaardeerd door werkgevers, waardoor het na een stage makkelijker is om een baan te vinden.

Hoe moet ik een stage online marketing kiezen?

Een stage zoals online marketing is al best specifiek. Dit is de bedoeling, want dan heb je al een functie voor oog om te gaan bekleden. Het is van belang om een sector, locatie en de potentiële ervaring mee te nemen in een beslissing. Kies een stage in een sector waar je later wilt gaan werken of om nieuwe inzichten te krijgen. Let daarnaast op de locatie van een stage. Wil jij gelijk de grote steden in of kies je liever iets kleiners dichtbij huis? Maak de keuze die het dichtst bij de persoon die jij bent ligt. Kijk daarnaast naar de ervaringen die je op gaat doen. Deze moeten de gewenste ervaringen zijn. 

Een stage online marketing kan erg divers zijn

Een online marketing stage, waarin een divers team met jou aan de slag gaat, laat zien dat diversiteit in een stage belangrijk is. Kies voor een omgeving waarin een team divers is, zodat je verschillende mensen ontmoet die vanuit een ander perspectief kijken naar jouw studieonderwerp. Een diverse stageplek laat je meer ervaring opdoen dan een stageplek waar alle patronen en personen vastgeroest zitten. Dan zul je minder leren van hoe het in jouw vakgebied aan toe gaat. Daarnaast zul je, wanneer je je open opstelt, veel perspectieven zien die iets toevoegen aan jouw eigen beeld. Daarbij is een diverse stageplek ook gewoon het leukst, omdat er veel meer verrassingen in zitten. 

Sta open voor nieuwe contacten

Het lopen van een stage zorgt ervoor dat je nieuwe mensen uit het vakgebied leert kennen. Bij een studie ben je meestal alleen bekend met je medestudenten en docenten, maar tijdens een stage kun je jouw eigen netwerk uitbouwen. Dit netwerk kun je later gebruiken om een baan te vinden en om op de hoogte te blijven van waar andere mensen binnen jouw vakgebied mee bezig zijn. Met het opbouwen van een netwerk creëer je meer potentiële ervaringen waardoor je nog meer uit je stage haalt dan alleen tijdens de periode dat jij er werkt.