Wat is daytrading?

Daytrading is, wederom, een vorm van beleggen waarbij u de posities op dezelfde dag kunt openen en sluiten. Doordat het mogelijk is op korte termijn te handelen, kunt u optimaal profiteren van kleine koersfluctuaties.

Is dit iets voor u? Wilt u een daytrader worden? Bekijk even of het iets voor u is. U kunt bij verschillende brokers daytraden gratis een demoaccount aan maken. Op deze manier kunt u eenvoudig testen of dit een manier van beleggen is voor u. Wanneer u daadwerkelijk winst maakt kunt u besluiten full time daytrader te worden. Zo werkt uw geld voor u, in plaats van andersom.

De technieken van daytraden

Bij daytrading zijn er verschillende technieken die u kunt toepassen. Wat u moet doen is bekijken welke techniek(en) het best bij u pas(t)en). Hieronder vindt u mogelijke technieken.

  • Momentum. Hierbij gaat u opzoek naar forse koersbewegingen. U stapt dan in bij een forse stijging en stapt er vervolgens weer uit.
  • Pivot daytrading. Hierbij gaat u opzoek naar bepaalde weerstand- en steunniveaus. Dit zijn niveaus waarbij de koers er minder snel doorheen breekt. U kunt met de koers spelen door een order te plaatsen bij een bepaald niveau.
  • Scalpen. Hierbij worden posities enkele seconden tot minuten opengehouden. Scalpers openen elke dag honderden posities en proberen daaruit een kleine winst te halen.
Over admin 103 Artikelen
Ik ben ondernemer in hart en nieren. De kennis die ik als ondernemer zijnde heb ondervonden deel ik graag met jullie lezers!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie