Zakelijk

Alles over ondernemen

Wat houdt microplastic in

Microplastics zijn enorm kleine delen plastic die in het milieu belanden. Ook in de cosmetische wereld wordt hier gebruik van gemaakt. Microplastic bestaat uit primair en secundair. Primaire microplastic houdt in dat deze bewust zijn gemaakt door de cosmetische industrie. Secundaire microplastics zijn stukjes plastic die na een tijd van zelf afbreken. In de cosmetische wereld wordt er gebruik gemaakt van microplastics om producten een exfoliërend effect te geven. Met exfoliëren kan je droge en dode huidcellen verwijderen van de huid. Je kan er ook voor zorgen dat je poriën niet gaan ontstoppen. Microplastics zijn echter gevaarlijk voor het milieu. Door Vegan Gezichtsverzorging te gebruiken zou je geen gevaar vormen voor het milieu. Deze bevatten namelijk geen microplastics.

Waarom is microplastic gevaarlijk

Er drijft enorm veel plastic in de oceanen, wel ongeveer 250.000 ton. Er wordt verwacht dat als dit zo doorgaat, er meer plastic in de oceanen zal zijn dan vissen. Het plastic dat in de oceanen drijft bevat ook microplastics. Elke vorm van plastic die in de oceanen terechtkomt, breekt na een tijd af in microplastics. Dit is erg gevaarlijk voor alle zeedieren. Zeedieren slikken deze plastic deeltjes namelijk in en gaan hier dood aan. Uiteindelijk worden deze zeedieren verkocht voor menselijke consumptie. Daarnaast hebben microplastics een negatieve invloed op de groei, ontwikkeling, gedrag en voortplanting van waterdieren.

Veilige formules zijn onmisbaar

Om deze schade aan het milieu te beperken, is Vegan Gezichtsverzorging een goed alternatief. Veilige formules zijn de sleutel bij vegan gezichtsverzorging. Daarnaast is het belangrijk om het leven in zee te respecteren. In plaats van gebruik te maken van microplastic, wordt er in vegan gezichtsverzorging slechts gebruik gemaakt van natuurlijke korrels. Deze kunnen onder andere bestaan uit rijst en bamboe. Door over te stappen naar vegan gezichtsverzorging kan je zowel het milieu als alle dieren die in de oceaan leven, helpen.