Zakelijk

Alles over ondernemen

Waarom zou je social media marketing toepassen voor jouw onderneming?

Social media marketing helpt bedrijven bij het opbouwen van een loyale community met klanten en prospects. Door het gebruik van de verschillende platforms is uitwisseling tussen klanten en geïnteresseerden mogelijk. Het merk, eigen producten en content, bijvoorbeeld om vanuit je eigen blog te presenteren, is voor een bedrijf een efficiënte vorm van merkopbouw en het behouden van klanten en doelgroepen.

Via de sociale netwerken wordt het bereik vergroot, worden klanten efficiënter geïnformeerd en profiteert het bedrijf van de mogelijkheid om nieuwe klanten te werven.

Hoe werkt social media marketing?

Social media marketing werkt wanneer de aanwezigheid op sociale netwerken een slimme strategie gebruikt om van een lezer een volger of een fan te maken. Elementen uit reclame, public relations, maar ook distributie en verkoop zijn met elkaar verbonden, om de vele kanalen voor een marketingcampagne te gebruiken om potentiële klanten bewust te maken van een merk of product. Een potentiële prospect inspireren en prikkelen met een videoclip, een foto of een bijdrage. Sinds het bestaan ​​van Web 2.0 is social media marketing onmisbaar geworden voor een start-up van een bedrijf of een reeds gevestigd bedrijf.

Hoe kan een bedrijf het succes van zijn social media marketing meten?

Het meten van het succes van uw social media marketing kan worden geëvalueerd met behulp van analysesoftware (platform voor monitoring en analyse van sociale media). Regelmatige rapporten helpen om oudere gegevens te vergelijken met nieuwe gegevens. Evalueer, meet en optimaliseer.

In één oogopslag zie je onder andere welk percentage van de gebruiker iets heeft besteld of zich net heeft aangemeld. Of er wordt geteld hoeveel klikken de volgers hebben geplaatst. Bij het lanceren van een merk zal zichtbaarheid (bereik) belangrijk zijn.

Het hangt allemaal af van het type sociale mediakanalen.

Mogelijke kerncijfers voor social media marketing kunnen zijn:

  • Bereiken
  • Vind ik leuk en gedeeld
  • Opmerkingen