Zakelijk

Alles over ondernemen

Via een onafhankelijke site je autoverzekering vergelijken

Vooraf je autoverzekering vergelijken kan ervoor zorgen dat je minder premie gaat betalen. Dus, wanneer je een nieuwe of andere auto koopt, is het, ook voor ondernemers, verstandig om verschillende aanbieders van verzekeringen met elkaar te vergelijken. Wanneer je dit doet op een onafhankelijke site weet je zeker dat je de juiste verzekering tegen de laagste prijs vind. Een onafhankelijke site zoals autoverzekering.nl betekent niets anders dan dat deze site géén onderdeel is van één van de verzekeringsmaatschappijen die je op se site kunt vergelijken. Ze krijgen van elke verzekeringsmaatschappij een vast bedrag per ‘verkochte’ verzekering. Het maakt, voor de eigenaars van de site niets uit bij welke maatschappij je jouw verzekering afsluit. Het enige dat van belang is dat je, voor jouw auto, de juiste verzekering vind en deze dan ook direct online afsluit. Je kunt, via de site autoverzekering.nl, ook gebruik maken van de gratis opzegservice voor je oude verzekering. 

Welke autoverzekering is het beste voor jouw auto

Er zijn drie soorten autoverzekeringen:

·         WA

·         WA + beperkt casco

·         Allrisk

In Nederland is het verplicht om een auto minimaal WA te verzekeren. Met een WA verzekering wordt schade die jij met je auto toebrengt aan anderen vergoed. Bij de WA + beperkt casco wordt ook schade door diefstal, inbraak, storm, brand en ruitschade vergoed. Bij een Allriskverzekering krijg je bovendien schade door vandalisme en schade aan je eigen auto vergoed. Elke verzekeraar heeft een eigen manier voor het bepalen van de premie. Door op autoverzekering.nl meerdere verzekeringsaanbieders met elkaar te vergelijken kun je besparen op de premie van je autoverzekering. Maar let wel op dat je dezelfde opties met elkaar vergelijkt. 

Elke verzekeringsmaatschappij bepaalt op een andere manier de premie

De premie die gaat betalen is afhankelijk van

·         De leeftijd van degene die de verzekering afsluit (bestuurder auto). Bij sommige verzekeringsmaatschappijen moeten jongeren en ouderen een extra toeslag betalen.

·         Het aantal schadevrije jaren die je inmiddels al hebt opgebouwd

·         Het kilometers per jaar die je denkt te gaan rijden

·         De oorspronkelijke cataloguswaarde óf dagwaarde (let hierop bij het vergelijken)

·         Mate van beveiliging van de auto, bijvoorbeeld alarminstallatie

·         Accessoires in de auto zoals bijvoorbeeld een infotainmentsysteem

Omdat elke maatschappij op zijn eigen manier de premie bepaald moet je goed nagaan of je dezelfde opties met elkaar vergelijkt. Zo krijg je bij de ene maatschappij te maken met een vooraf vastgesteld eigen risicobedrag, terwijl je dit bij een ander extra moet aangeven. Ook de kleine lettertjes zijn dus belangrijk! Alleen zo vind je de beste autoverzekering tegen de laagste prijs!