Zakelijk

Alles over ondernemen

Vergoeding bij whiplash en letselschade van soortgelijke aard

Heeft u een whiplash of letselschade van soortgelijke aard opgelopen tijdens een ongeluk, zonder dat u hierbij zelf schuldig bent? In dat geval is de kans zeer groot dat u een schadevergoeding kunt aanvragen voor de ontstane letselschade. Onder letselschade verstaan we de schade die u tijdens het ongeluk aan uw lichaam opgelopen heeft. Dit kan een gebroken arm of been zijn, een hersenschudding, enzovoorts. Ook een whiplash is een voorbeeld van letselschade. De ernst van een whiplash is echter niet te vergelijken met die van een gebroken been of arm. Dit maakt dat de schadevergoeding die u in zo’n geval kunt eisen, veel hoger ligt dan bij andere vormen van letselschade.

Hulp bij een whiplash en letselschade na een ongeval

Wanneer u een whiplash of een soortgelijke letselschade opgelopen heeft bij een ongeval, kunt u enige hulp goed gebruiken. Er zijn gespecialiseerde advocaten, die u kunnen helpen bij het vergoed krijgen van de schade die u aan uw lichaam heeft opgelopen. Dat het inschakelen van een letselschadeadvocaat zin heeft, bleek enkele jaren terug wel.

Enkele jaren terug verscheen er namelijk een bericht, waaruit bleek dat 413.000 euro aan schadevergoeding aan een persoon met een whiplash was toegekend. Hoewel deze vergoeding de pijn en ongemakken van een whiplash niet kan compenseren, is het erg fijn om in ieder geval enigszins gecompenseerd te worden. Denk alleen al aan de kosten voor de medische hulp die u nodig zal hebben als gevolg van de whiplash.