Zakelijk

Alles over ondernemen

Verdenkt u iemand van alimentatiefraude?

Verdenkt u iemand van alimentatiefraude?

 

Helaas is alimentatiefraude iets wat veel voorkomt bij families in Nederland. Een recherchebureau kan alimentatiefraude voor u onderzoeken. Wanneer er een echtscheiding plaats vindt, wordt er vaak alimentatieplicht vastgelegd. Echter komt het vaak voor dat de ex-partner zich niet aan de betalingsafspraken houdt en onder de alimentatieverplichting probeert uit te komen.

 

Maar in de meeste gevallen heeft de ex-partner geen onvermogen en gaat het vooral om onwil. In dit soort kwesties kan een recherchebureau zoals Voest onderzoeken en aantonen dat er geen onvermogen tot betaling is, omdat bijvoorbeeld de ex-partner in een nieuwe auto rijdt en dure kleding koopt. Door de bewijsvoering in onze rapportage kunt u dan de ex-partner confronteren en de alimentatie alsnog vorderen.

 

Alimentatiefraude, van vermoedens naar bewijs.

 

De onderzoeken die naar alimentatiefraude gedaan worden, wordt er gekeken naar de situaties rondom inwoning bij een nieuwe partner, nieuwe werkgever, aantonen economische beleid met nieuwe partner etc.

 

In de meeste gevallen wordt er gebruik gemaakt van meerdere methodes tot bewijsvoering waaronder observaties, bronnenonderzoeken en eventuele verklaringen uit de omgeving. Dan wanneer Voest voldoende bewijs verzameld heeft, kunnen we in overleg vervolgstappen ondernemen