Zakelijk

Alles over ondernemen

Veranderd of niet

Als je scholen van vroeger vergelijkt met de scholen van nu zie je bij de vergelijking dat er zowel veel als weinig veranderingen zijn geweest. Nog steeds zie je dezelfde rijtjes stoelen en tafeltjes, het cijfersysteem, de rapporten, vingers opsteken en het woordjes stampen. In dat opzicht zijn de scholen super ouderwets en moet er nodig wat veranderen en gewerkt worden aan een meer moderne manier van lesgeven. Maar natuurlijk zijn er in de laatste 50 jaren wel veel veranderingen aangebracht op scholen op het vlak van technologie.

Moderne veranderingen

Ondanks dat het schoolsysteem zelf nauwelijks verandert zijn er wel veel technologische veranderingen geweest op scholen. Want als alle technologie vooruit gaat in de wereld kunnen scholen daar natuurlijk niet in achterblijven. De lesborden bijvoorbeeld zijn heel anders dan vroeger. Vroeger had je groene schoolborden met krijt. Op veel scholen zul je nu interactieve borden vinden waarop je kan schrijven met een pen die alleen op dat bord werkt. Vaak wordt er ook gewerkt met projectors. Zo zijn er ook veranderingen met kluisjes doorgevoerd. Tegenwoordig worden niet meer de ouderwetse kluisjes met een hangslot gebruikt in scholen. Op veel scholen zul je nu smart lockers tegenkomen. Deze smart lockers zijn superhandig omdat je ze bijvoorbeeld met een pasje of code kunt openen. Veel leerlingen werken nu op school ook met tablets en/of laptops in plaats van alleen maar boeken. En ingevoerde cijfers zijn meteen voor alle leerlingen te vinden via een bepaalde app of website.

Schoolsystemen

Er zijn op scholen dus zowel veel als weinig veranderingen doorgevoerd in de afgelopen eeuw. Er zal nog veel moeten gebeuren op het vlak van het veranderen van het schoolsysteem omdat het nu toch wel duidelijk zou moeten zijn dat niet elke leerling hetzelfde leert. Niet elke leerling zou dus eigenlijk volgens hetzelfde schoolsysteem lesgegeven moeten worden. Maar scholen doen gelukkig wel mee met technologische veranderingen.