Zakelijk

Alles over ondernemen

Trilstamper kopen versus trilplaten

Een trilstamper kopen of een trilplaat is een goed idee. Het is belangrijk om de verschillen te leren kennen. Hoewel deze tools vrij vergelijkbare doelen hebben, verschilt de manier waarop ze presteren sterk van elkaar. Trilstampers en trilplaten zijn verschillende oplossingen voor een veel voorkomend probleem: het verplaatsen van zwaar materiaal in een droge, stoffige omgeving. Wat is het verschil tussen hen? De ene werkt het meest efficiënt in kleine industriële omgevingen en de andere is een brute kracht oplossing voor grotere operaties. Zowel trilstampers als trilplaten worden in de betonindustrie gebruikt om wapening op de vereiste diepte te plaatsen. De manier waarop deze tools werken is echter heel anders. Trilstampers gebruiken een roterende kop die op en neer beweegt. Wanneer de roterende kop over elke wapening wordt geplaatst, zendt hij trillingen uit die de frequentie van de wapening voldoende beïnvloeden om ze in het beton te duwen, waardoor een efficiënte inbedding wordt gegarandeerd. Aan de andere kant hebben trilplaten geen bewegende kop zoals trilstampers.

Voordelen van een trilstamper kopen

Je moet trilstampers kopen als je gaat werken met kleinere oppervlakken, harde oppervlakken, greppels, randen of die met samenhangende grond. Cohesieve grond bestaat voornamelijk uit klei, slib en zeer fijne deeltjes. De vibrerende stamper kan dit oppervlak gemakkelijk vormen, omdat het beweegt in een stampende actie die de samenhangende grond aan elkaar vast houden terwijl luchtbellen worden verwijderd. Trilstampers zijn gereedschappen die worden gebruikt voor het boren van harde oppervlakken. Deze is ideaal te gebruiken voor kleine en grote afmetingen met behulp van de juiste maat adapters.

Voordeel van trilplaten

Voor grotere oppervlakken wil je geen trilstamper  kopen, maar eerder trilplaten. Trilplaten werken het beste op korrelige grond en brede oppervlakken. Korrelige grond bestaat uit brokken rotsen, zand, fijnere deeltjes en kiezelstenen. Dit is een lossere grond in vergelijking met samenhangende grond omdat deze niet bij elkaar blijft als je hem samendrukt. Het zal gemakkelijk uit elkaar vallen als je het probeert te roeren. Het beste wat je hier kunt doen, is hem compacteren. Het gereedschap dat het beste bij deze situatie past, zijn trilplaten. De reden daarvoor is dat trilplaten geweldig zijn in het verschuiven van de verschillende korrelgroottes die korrelige grond heeft. Hierdoor wordt de korrelige grond opgesloten, vergeleken en gestabiliseerd.

Hoe bepaal je welke je nodig hebt?

De beste manier om te bepalen of je een trilstamper of een trilplaat gebruikt, is door te kijken met wat voor soort ondergrond je gaat werken. Zoals eerder vermeld, werkt elk gereedschap het beste voor verschillende soorten oppervlakken. De trilstamper is het beste voor harde en volle oppervlakken die goed stand kunnen houden. Aan de andere kant werken trilplaten beter of lossere oppervlakken die niet al te goed vasthouden als je ze ramt.