Zakelijk

Alles over ondernemen

Surfshark vpn: wat is het en hoe werkt het?

Surfshark vpn is een vrij nieuwe aanbieder van VPN diensten als het gaat om veilig internetten. Je online identiteit wordt namelijk op zodanige manier gemaskeerd dat je niet te traceren bent, ongeacht je online locatie. Wil je meer te weten komen over wat Surfshark is en hoe het precies werkt, lees dan de tekst hieronder goed door.

Wie is Surfshark vpn?

Surfshark is een welbekende VPN provider die in het jaar 2018 is opgericht op de Britse Maagdeneilanden, maar er wordt voornamelijk gewerkt vanuit Engeland. Bij Surfshark kan je van een klantgerichte service uitgaan, Surfshark is gebruikersvriendelijkheid, je kunt gebruik maken van een uitgebreid netwerk op internationaal niveau, de tarieven zijn voordelig en je veiligheid en privacy worden optimaal beschermd. Surfshark beheert inmiddels ruim 500 servers in zeker 50 verschillende landen wereldwijd.

De snelheid

Bij Surfshark is er sprake van een vrij snelle internetsnelheid. Je kunt namelijk zonder problemen urenlang in 4K streamen, waar je je ook bevindt ter wereld. De exacte snelheid van de verbinding wordt echter bepaald door te kijken naar het land waar je Surfshark vpn gebruikt.

De privacy en de veiligheid

Met Surfshark heb je de mogelijkheid om veilig te internetten, ook als je iemand bent die urenlang intensief gebruik maakt van het internet. Surfshark vpn is niet alleen geschikt voor particulier gebruik, maar ook voor zakelijke klanten. De veiligheid en privacy wordt op de onderstaande manier gewaarborgd bij Surfshark vpn:

  • Er is een handige Kill Switch die je in kunt stellen.
  • De encryptie-protocollen zoals IKEv2, OpenVPN en Wireguard zijn kwalitatief goed.
  • De gegevens van gebruikers worden niet bijgehouden, maar er wordt gebruik gemaakt van geanonimiseerde gegevens.
  • Ook logs van gebruikers worden niet bijgehouden.
  • Datalekken worden voorkomen tot zover mogelijk.

De gebruiksvriendelijkheid

Als nieuwe gebruiker is Surfshark makkelijk te begrijpen. Je kunt Surfshark eenvoudig installeren op elke device en je kunt alle platforms gebruiken. Daarnaast is je account makkelijk aan te maken en te beheren en kan je genieten van duidelijke menu’s.

De tarieven

De tarieven die gehanteerd worden bij Surfshark zijn vrij voordelig, zeker als je ze vergelijkt met de concurrentie. Kies je voor een tweejaarlijks abonnement, dan betaal je € 1,75 per jaar. De kosten kunnen echter oplopen tot wel € 10 per jaar, afhankelijk van de duur van het abonnement. Ben je niet tevreden met Surfshark vpn, dan kan je binnen 30 dagen je geld terugvragen dankzij de 30 dagen geld-terug-garantie.

Netflix accounts

Neem je een Surfshark abonnement, dan kan je overal ter wereld alle content streamen van Netflix aangezien er geen sprake van restricties op je Netflix account zijn. 

Multihopping 

Multihopping, oftewel de mogelijkheid om een verbinding met twee servers tegelijk te maken, is ook een groot voordeel van Surfshark vpn. Surf je vaak online en doe je dit urenlang elke dag, dan wordt je identiteit en je online locatie nóg anoniemer waardoor je extra beschermd bent. Dit maakt Surfshark vooral geschikt voor gamers en personen die veel streamen online in 4K kwaliteit.