Zakelijk

Alles over ondernemen

Reizen en recreatie op Instagram

monitorarm

Mensen worden steeds meer beïnvloed door de marketing van bedrijven. Doormiddel van een bepaalde tekst, foto of filmpje worden zij gestimuleerd om een bepaald product te gaan kopen. Een onderdeel die hiervoor kan dienen is social media en dan vooral het platform Instagram. Een platform waarbij mensen foto’s en video’s delen met elkaar en deze geliket en doorgestuurd kunnen worden. Aangezien reisorganisaties en recreatiemogelijkheden graag verkoop en bezigheid stimuleren, is dit de perfecte combinatie die gecreëerd kan worden.

Waarom Instagram?

Zoals net aangegeven worden mensen snel beïnvloed door bepaalde beelden. Instagram kan hiervoor dienen als uithangbord. Denk allereerst hierbij aan reizen. Wanneer een account filmpjes en foto’s plaatst waarbij de reizen ideaal naar voren komen, raken mensen geïnteresseerd. Zij willen dit namelijk ook en gaan eerder op de site kan kijken of dit ook voor hun weggelegd is. Hetzelfde geldt eigenlijk voor recreatie. Doordat er een ideaalbeeld van een foto opkomt gaan mensen kijken hoe zij hun vrijetijd kunnen besteden in dit geval. Ze voelen zich aangetrokken tot deze foto en willen dit vervolgens ook gaan doen. Denk hierbij aan een festival, wanneer je een aftermovie van de momenten laat zien, zet dat mensen aan het denken. Zij willen dit ook meemaken en kopen een kaartje, hierdoor wordt de omzet vergroot.

Waarom Chatkracht?

De rol die de specialisten van Chatkracht gaan invullen is simpel. Chatkracht dient als hulpmiddel wat zorgt voor tijdsbesparing. Denk hierbij aan de overname van het account. De specialisten kunnen in dit geval foto’s plaatsen van bepaalde dingen die zijn gebeurd. Ook kunnen zij informatie geven aan mensen die daar om vragen. Doordat de specialisten over bepaalde kennis beschikken, kunnen zij dit delen met anderen. Dit zorgt ervoor dat er een last voor bedrijven wordt ontnomen waardoor dit voor zowel Chatkracht als het desbetreffende bedrijf een win-winsituatie wordt.