Zakelijk

Alles over ondernemen

Incassobureau inschakelen, keuze snel gemaakt

billincasso.nlIncassobureau inschakelen, keuze snel gemaakt

Een afweging; incassobureau inschakelen of niet. Ik had te maken met één wanbetaler, wat nog netjes is, ik was immers al twee jaar onderweg met mijn bedrijf. De wanbetaler was op mysterieuze wijze verdwenen, we hadden eerder al meerdere afspraken gemaakt, zelfs een betalingsregeling getroffen enzovoorts, maar toen ik na een half jaar nog steeds niks had ontvangen, besloot ik mij te wijdden aan een incassobureau inschakelen. Tuurlijk doe je dit liever niet, maar ik weet ook dat ik hier wat harder in moet worden. In het verleden heb ik veel te makkelijk geld ‘weggegeven’ door mensen te laten. Omdat ik persoonlijke situaties dan wel begrijp, zag ik het door de vingers. Dit is natuurlijk belachelijk, je neemt mijn diensten af voor een reden, wat betekend dat je ook gewoon moet betalen. Heb je het geld niet, dan hoef je ook niet te komen. Misschien wat streng, maar ook ik moet mijn brood verdienen. Enfin, een incassobureau inschakelen, erg handig om te doen. Niet alleen weten ze precies de regels, ze kunnen dit ook formeel en goed aanpakken. Dit deden ze bij mij dan ook vrijwel direct, na een dag hadden ze al contact met de wanbetaler. Hoe hij toch aanwezig was ergens is voor mij een vraag, maar ik ben alleen maar blij. Hij kreeg een brief en vervolgens werd ik door hem gebeld, met de nodige verhalen. Ik wist niet of ik het kon geloven of niet, maar ik had daarnaast ook direct een reden om mij er niet mee te bemoeien, ik zei dat het nu in handen van iemand anders lag (het bureau) en hij maar met hen een regeling moest treffen. Dit heeft hij toen gedaan en binnen twee maanden had ik toch nog mijn geld. Gelukkig!