Zakelijk

Alles over ondernemen

Het schrijven van een liefdesbrief

De kleine jongen kwam enthousiast thuis uit school op zijn kindersneakers met plannen om een indruk te maken op het meisje dat hij leuk vindt. Hij pakte vluchtig een vel papier uit de printer en een pen van het aanrecht en ging aan het schrijven. Zonder enig idee van zijn ouders of de rest van zijn gezin luchtte de achtjarige zijn hart uit op het papier met poëtische vaardigheden die potentie hadden. Hij voelde zich al een korte tijd zo en had nog geen moed gehad om woorden in acties om te zetten, tot nu. Toen het na het avondeten was, stapte hij in zijn kindersneakers en haastte zich naar buiten.

De overgave van een brief

Op het buitenspeelplein scheen de ondergaande zon. De geluiden van spelende kinderen, strategische potjes verstoppertje en competitieve schouwspelen van tikkertje luchtten door de wind toen de jongen aan kwam lopen. Dapper stapte hij naar voren en liep op de groep spelende kinderen af. Voor de rest was het een normale zomeravond, voor hem leek het alsof de zon enkel op haar scheen. Hij stapte op de groep af en begroette ze. Verward stopten ze met spelen en keken hem allemaal ongemakkelijk aan totdat hij zijn brief overhandigde aan het meisje. Zij pakte hem met een rare grijns aan, ontvouwde hem en las hem voor.

Mislukking van het plan

Het meisje las de brief hardop voor. Het was nog steeds erg goed geschreven en iedere volwassene zou kunnen inzien hoe je dit zou moeten stimuleren. De kinderen moesten echter lachen en het meisje vouwde de brief weer op en gaf hem terug, waarna ze zei dat ze niet geïnteresseerd was. De jongen schaamde zich nu volop, en rende terug naar huis met het briefje nu verfrommeld in zijn vuist. Vanaf dit moment duurde het even voordat hij weer zou durven om zich open te stellen bij andere mensen. Tot een punt in de toekomst dat hij zich realiseerde nooit schaamte gevoeld te hebben, totdat andere mensen het hadden aangewezen.