Zakelijk

Alles over ondernemen

Het nut van een AGV palletmover

AGV 1

Door de vele technische ontwikkelingen in de Nederlandse industrie van de laatste decennia zijn we een echt kennisland geworden. Een van de belangrijkste trends binnen het bedrijfsleven zijn het gebruik van Automated Guided Vehicles, ook wel agv’s genoemd. Dit zijn voertuigen die middels automatisch gebruik complexe of handmatige taken binnen de productie overnemen van werknemers. Het gebruik van agv’s maakt de gehele productieketen dan ook een stuk sneller en efficiënter. Een van de populairste agv’s is de zogeheten palletmover. Deze palletmover is een uitstekende oplossing voor alle interne pallettransport. We vertellen je meer over het nut van dit knap staaltje techniek.

Technische aspecten van een AGV palletmover

Een agv palletmover is dus dé perfecte oplossing voor de interne pallettransport. Een agv palletmover kan tot wel 1300 kilo aan goederen verplaatsen. Nu denk je misschien dat de palletmover zeer groot en ‘lomp’ is maar het tegendeel is waar. De palletmover is namelijk vrij compact en kan zich met gemak in kleine ruimtes navigeren. Het is dus zeer geschikt voor zowel grote als kleine productieruimtes. De agv palletmover is daarnaast ook nog eens vrij snel aangezien hij zo’n 1,6 meter per seconde zichzelf kan verplaatsen. Zo wordt het werk dus een stuk sneller en efficiënter uitgevoerd. Het voertuig is ook nog eens uitgerust met een ingebouwde navigatie.

Het toepassen van de palletmover

Nu je meer weet over het nut en de specificaties van een agv palletmover is het tijd om te kijken hoe je nu precies een palletmover binnen je interne logistiek kunt toepassen. De meest voor de hand liggende manier om de palletmover te gebruiken is uiteraard om producten van a naar b te verplaatsen. Doordat de palletmover tot wel 1300 kilo kan vervoeren verloopt het logistieke proces immers vele malen sneller. Daarnaast is het voertuig ook zeer geschikt om het magazijn te bevoorraden en uit te laden. Aangezien de palletmover is voorzien van een sterke vorkconstructie is het voertuig ten slotte ook zeer geschikt om verschillende producten te picken. Denk aan bijvoorbeeld dozen en pallets.