Zakelijk

Alles over ondernemen

Het lasergraveren met onze graveermachine is je ideeën in een vormentaal gieten

Het lasergraveren met onze graveermachine is je ideeën in een vormentaal gieten

 

brm

Ik kon nooit goed meegaan in het systeem van de academie, vond het allemaal veel te schools. Je kreeg een opdracht waar je een of twee periodes lang aan moest werken, zogenaamd om het proces te ontwikkelen en te stimuleren. Op zich is dat een mooie gedachte, althans voor de mensen die ervoor open staan en voor wie het maken van kunst ook een ontwikkeling als dat is. Voor mij is het dat niet, het is zeker niet zo opgelegd als dat. Ik ben meer van het maken van werk zodra ik inspiratie heb en niet andersom, bij mij krijg je dat gewoon niet zo goed opgelegd. Natuurlijk kan ik die inspiratie wel opwekken, zet mij een week of een maand in een afgelegen huisje en er komt ineens van alles uit mijn handen, dingen die ik niet voor mogelijk had gehouden als ik elders was geweest. Echter, dat opgelegde door anderen, dat zint mij niet zo. Daarom vind ik het project waar ik nu in participeer ook zo leuk, want je hebt er alle mogelijkheden binnen handbereik, zo kun je heel mooi lasergraveren met onze graveermachine, om maar een voorbeeld te noemen – apparaten binnen handbereik waarmee je anders nooit in aanraking zou zijn gekomen. Het leren doe je echter op je eigen moment, wanneer jij hebt besloten je daarin te willen verdiepen. Ik bedacht me dat ik wilde leren lasergraveren met onze graveermachine toen ik een print van een ander zag waar ik ongelooflijk van onder de indruk raakte. Ik werd echt geïnspireerd en bedacht me dat als de mogelijkheden er zijn je ideeën in een vormentaal als dat te gieten, dat ik dat wilde leren – ik vermoedde hiermee echt het uiterste uit mezelf te kunnen halen. Nu ga ik dikwijls lasergraveren met onze graveermachine aangezien ik het mezelf aangeleerd heb, met wat hulp van buitenaf, toegegeven. De resultaten die ik eruit mag verwachten zijn werkelijk ongelooflijk, mooier dan ik ooit van mezelf had kunnen verwachten, ik heb mijn eigen verwachtingen echt overstegen.