Zakelijk

Alles over ondernemen

Gezien worden op personeelsfeesten

Gezien worden op personeelsfeesten

 

Ik werk sinds nog niet eens een jaar voor een heel groot consultancy bureau, met vestigingen over de gehele wereld. Met bijna driehonderd duizend werknemers wereldwijd voel ik me echt onderdeel van een grote, levendige organisatie. In Nederland alleen al hebben we bijna drieduizend collega’s en ik heb nooit eerder voor zo’n groot bedrijf gewerkt. Ik vind het er echt leuk want ik heb ongekende mogelijkheden om te groeien, zodra je jezelf laat zien namelijk, worden je kansen gegund. Ik heb toevallig enkele gebieden waar ik me echt op kan onderscheiden en maak van de gelegenheden die ik heb gebruik. Binnenkort hebben we bijvoorbeeld een kerstborrel op een super bijzondere locatie ergens aan de Loosdrechtse plassen en het is dit soort personeelsfeesten waar je jezelf ook mooi in de kijker kunt spelen natuurlijk. Eerder op dit soort personeelsfeesten ben ik bijvoorbeeld in contact gekomen met enkele mensen binnen de organisatie die me echt al verder hebben kunnen helpen. Zodra je iemand hebt gevonden die in je gelooft, kan die als mentor voor je dienen namelijk. Op personeelsfeesten kom je op een heel informele manier in contact met andere mensen die op een heel andere plek in de organisatiestructuur zitten maar die wel echt iets voor je kunnen betekenen – of vice versa natuurlijk. Zo heb ik al enkele klussen aangenomen naast mijn dagelijkse bezigheden voor de organisatie, om me toch te laten zien in de organisatie, zoals het schrijven voor de nieuwsbrief die door iedereen wordt gelezen.