Zakelijk

Alles over ondernemen

Een vacature civiele techniek

vacature civiele techniek

De civiele techiek is in Nederland van groot belang. Zo zou tweederde van Nederland onder water staan als er geen aandacht werd besteed aan de civiele techniek. De civiele techniek is onder te verdelen in verschillende vakgebieden. Dit omdat het erg specifieke onderdelen zijn, maar wel gezamenlijk een doel dienen. Een vacature civiele techniek is gemakkelijk online te vinden. Dit omdat er altijd vraag is naar mensen die positief bij kunnen dragen aan deze vakgebieden. 

Groot aanbod

Waterbouw is van groot belang

Een onderdeel binnen de civiele techniek die erg belangrijk is, is de waterbouw. Zonder de waterbouw zou het haast niet mogelijk geweest zijn om in Nederland te wonen. Doordat de Nederlanders zich hier al jaren intensief mee bezighouden, staan we bekend als een land met veel expertise op dit gebied. Een belangrijk onderdeel binnen de waterbouw van Nederland zijn de dijken. Zonder de dijken zou de rivier ervoor zorgen dat Nederland nauwelijks bewoonbaar was. Naast de dijken vallen havens ook onder de waterbouw. Wanneer er een haven wordt ontworpen komt zowel het vakgebied waterbouw als het vakgebied constructie erbij kijken.

Bouw

Constructie

Het vakgebied constructie is van groot belang voor grote bouwprojecten. Zo komt er altijd een constructeur kijken bij het bouwen van een groot project. Een haven dient bijvoorbeeld volledig nagerekend te worden. Dit om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren. Naast havens zijn er ook constructeurs aanwezig bij het bouwen van een brug. Zij bereken hoeveel wapening er nodig is en controleren vervolgens of de constructie sterk genoeg is. Deze berekeningen zijn erg complex en moeten voldoen aan de hieraan gestelde eisen. Het is dan ook een erg specifiek vakgebied met veel rekenwerk erin.