Zakelijk

Alles over ondernemen

Dit is wat een time registration systeem voor jouw bedrijf kan betekenen

Wanneer je als bedrijf aankondigd over te gaan op een time registration systeem, dan is de kans natuurlijk vrij groot dat je werknemers hier tegen ageren. Vaak hebben ze het gevoel dat je ze niet vertrouwd en dat je ze beter in de gaten wilt kunnen houden. Uiteraard is dit bij een enkele werknemer ook zeker nodig, maar over het algemeen zijn er tal van andere voordelen die het gebruik van een time registration systeem ontzettend handig maakt. Niet alleen als werkgever heeft dit vele voordelen, maar ook voor de werknemer. Omdat niet iedere werknemer vaak direct overtuigd is, is het vooral belangrijk dat het stuk communicatie richting de werknemers op de juiste manier gebeurt. Om je een idee te geven welke voordelen het gebruik van een time registration systeeem heeft, hebben we zowel de kant van de werkgever, als de kant van de werknemer in dit artikel verder voor je uitgelicht.

De voordelen van time registration voor de werkgever

Ben jij ondernemer? Dan weet je natuurlijk als geen ander hoe snel de dagen voorbij vliegen. Waar de meeste werknemers om 17.00 uur hun pc uitzetten en lekker naar huis toe gaan, werk jij vaak nog even een paar uurtjes door. Het is daarom dus ook niet heel vreemd dat je er als werkgever alles aan wilt doen om de efficiëntie van je onderneming eens flink te verbeteren. Eén van de zaken die voor veel ondernemers ontzettend veel tijd kost, is het registreren en ook bijhouden van de uren. Helemaal wanneer je de nodige mensen in dienst hebt, kan het je maandelijks tot wel enkele uren kosten. Door gebruik te maken van een time registration systeem van EasySecure, is dit ‘probleem’ verleden tijd. Door je werknemers namelijk iedere dag netjes te laten in- en uitklokken, zul je zien dat je in verhouding tot daarvoor, slecht een klein deel van deze tijd kwijt bent aan het eventueel corrigeren van bijvoorbeeld verkeerde klok acties.

De voordelen voor de werknemers

Voordat je een kloksysteem integreerd, is het raadzaam je werknemers hier goed over te informeren. Het kan namelijk nogal verkeer overkomen wanneer je van het één op het andere moment ineens verteld dat ze voortaan bij binnenkomst in moeten klokken. Los van het feit dat het niet uit zou mogen maken, kun je je wel voorstellen dat dit bij sommige werknemers in het verkeerde keelgat kan schieten. Bereid ze hier daarom dan ook op voor. Gelukkig zijn er allerlei voordelen, waarmee je de ‘goodwill’ van je werknemers kunt krijgen. Allereerst heeft het als grote voordeel dat alle uren correct worden geregistreerd. Eventuele overuren zullen direct worden verwerkt en ook hebben ze realtime inzage in de gewerkte uren. Daarnaast kunnen ze ook eenvoudig inzien hoeveel verlofuren er nog beschikbaar zijn voor een bepaalde periode en weten ze zeker dat ieder geklokt uur ook zal worden uitbetaald.