Zakelijk

Alles over ondernemen

De inspirerende visie van de landschapsarchitect van BTL Advies

“Groen is goud,” Voor de landschapsarchitect van BTL is de betekenis van groen helemaal duidelijk. Het is waardevol en groen is iets wat met zorg moet worden behandeld. Voor de landschapsarchitect is groen ook het materiaal om vorm te geven, inspirerend mee om te gaan. Creatief is hierbij het sleutelwoord, van eerste visie tot het laatste detail.

De landschapsarchitect: vormgever van de vitale en duurzame stad

Het vormgeven van de vitale en duurzame stad: Bij btl.nl verduidelijken in een paar rake uitspraken de landschapsarchitecten van BTL Advies hun visie op hun eigen werk. De landschapsarchitecten weten in hun werk de kennis van ecologie, de bodem, de hydrologie en het landschap te combineren met de wensen en ideeën van bewoners en gebruikers van een gebied. BTL Advies houdt zich verder bezig met landschapsvisie en ontwikkeling, natuurontwikkeling en -herstel en het ontwikkelen van visies en ontwerpen voor de infrastructuur. Verder verdiepen ze in vraagstukken als: hoe creëren we meer groen in de stad? 

De projecten waarbij de landschapsarchitecten van BTL zijn betrokken zijn zeer divers. Zo heeft BTL bijgedragen aan de Handreiking Natuurdaken. Dit is in samenwerking met de Green Deal Groene Daken gedaan. De handreiking is overhandigd aan de directeur natuur bij het ministerie van landbouw, Donné Slangen. In de handreiking wordt getoond hoe je met een begroeid dak al  het verschil voor je omgeving maakt in de stad. BTL Advies houdt zich bezig met een breed scala aan onderwerpen rond landschapsarchitectuur. Naar hun eigen woorden over waar de landschapsarchitecten van BTL voor staan: “We geven vorm aan een groener leven, ontwerpen waarbij het leven centraal staat!”