Zakelijk

Alles over ondernemen

Backlinks gemaakt door een vakkundig bedrijf

Backlinks worden tegenwoordig veel gebruikt op verschillende sites omdat ze een makkelijke verbinding vormen met een andere website. Een backlink is feitelijk ook niks anders dan een verwijzing naar een andere site dan deze waarop de link zelf te vinden is.
Laat de links maken

Backlinks zou je zelf kunnen maken maar het is zeker niet onverstandig dit over te laten aan een bedrijf dat erin gespecialiseerd is. Zij kunnen voor jouw bedrijf bepalen welk soort link het meest geschikt is maar ook op welke sites deze het beste geplaatst kan worden.

Hoe werkt een backlink?

Een backlink kan bijvoorbeeld gevormd worden door een stukje tekst zoals een blog die op een bepaalde site geplaatst wordt. In de tekst zelf komt dan een directe verwijzing te zitten naar jouw website. De blog kan geplaatst worden op een website die met jouw bedrijf te maken heeft. Hierbij kun je denken aan soortgelijke producten die verkocht worden in de webshop of juist producten die op elkaar aansluiten. Dit betekent veelal dat de link op een wat minder druk bezochte website geplaatst wordt maar dat er daarentegen vooral bezoekers te vinden zijn die zelf naar een bepaald product gezocht hebben en daar dan ook interesse in hebben.
Ga voor het grote publiek

Daarnaast kun je er ook voor kiezen de backlink juist te laten plaatsen op een site die door heel veel mensen dagelijks bezocht wordt. Juist door de grote aantallen mensen die bijvoorbeeld op social media als Facebook of Instagram zitten trek je ook meer mensen aan. Je kunt bij dit soort sites waar veel mensen naar toe gaan ook denken aan bijvoorbeeld Marktplaats of Startpagina.nl.
Ook op jouw eigen website

Een backlink werkt natuurlijk twee kanten op. Je kunt deze voor je eigen bedrijf op een andere site laten plaatsen maar bedrijven kunnen ook bij jou aankloppen of jij niet juist een link voor hen op jouw site wilt zetten. Hiervoor wordt jouw bedrijf dan ook extra betaald.