Zakelijk

Alles over ondernemen

AV Antivirus nu op de computers

avAV Antivirus nu op de computers

In het bedrijf hebben we een stuk of twintig computers, het zijn standaard computers die destijds door mijn baas zijn gekocht. We werken er veel mee, en komen ook op internet. Omdat ik veel van computers weet stelde ik al aan mijn baas voor om een AV antivirus op de computers te zetten, want mocht er ooit een virus zijn, dan kunnen we het niet veroorloven dat we alle gegevens kwijt kunnen raken. Mijn baas wist volgens mij niet precies wat een AV antivirus was en ging niet akkoord met het voorstel. Tot twee weken geleden, toen het helaas zo ver was, een computer van een collega van mij was besmet geraakt met een virus. Consternatie alom, gelukkig is het allemaal wel opgelost. Maar mijn baas dacht nu wel twee keer na voordat hij nogmaals een AV Antivirus idee afsloeg. Hij heeft toen gelijk een AV antivirus pakket besteld en nu is het allemaal bij ons geïnstalleerd. Het werkt veel fijner met een virus scanner op je computer. Je voelt je toch veiliger en gaat makkelijker naar websites. Het is wel een bizarre wereld, de wereld van het internet. Ik weet nog dat de eerste virus werd ontdekt, dit vond ik toen echt ontzettend spannend, omdat ik er nog niks van snapte. Dat alles een verbinding met elkaar kan hebben, dat vond ik vooral zo vreemd. Nu is het natuurlijk vanzelfsprekend, maar het blijft een wonderlijke wereld, de wereld van het internet.